esmaspäev, 8. jaanuar 2018

Tagasi

Tere taas, Porto! Jõulupuhkus nagu niuhti möödas ja samamoodi esimene nädal tagasi Portugalis. Et hetkeseisust väike ülevaade anda, siis üle mitme nädala särab väljas päike, soojakraade on 8. On esmaspäev ja olen esimest päeva korralikult tagasi tööl, ka juhendaja on peale peaaegu kahekuulist eemalolekut täna taas siin. Käisin jällegi tesouraria’st läbi, äkki nüüd saan kindlustuse tehtud, aga juba teist kuud järjest pakkus ainult portugali keelt kõnelev tädi, et võiksin nädala-kahe pärast tagasi tulla, sest mu andmeid pole endiselt tema süsteemis. Oh well.. Korteris on lugu natuke nukker, sest kole hallitus pressib igast nurgast välja ja üks tuba on elamiskõlbmatuks muutunud. Mis sellest loost saab, on alles selgumas. Aga tore on ikka tagasi olla!

Aga nüüd tahaks pisut ajas tagasi rännata, sest novembris toimus nii palju vahvaid asju!

Novembris alustasin oma uue elukorraldusega, nimelt loobusin peale tööd kodunt läbi käimisest. Istun õhtuti niikaua tööl, kuni hoone kahtlaselt vaikseks ja pimedaks muutub ja hing ei anna enam rahu – äkki pannakse maja juba lukku ja mina jään valele poole ust. Küsiks, mis kell see toimub, aga noh, keegi ei tea täpselt :D Kui siis kella vaatan ja aega veel üle, kolin väikse jalutuskäigu kaugusele teise majja, kus on 24h õppimise ruumid ja radikad (wowowow), siis juba linna. Teisipäeviti ja neljapäeviti keeleõhtud ja reedeti ühes kommuunis õhtusöök. Portugali keele õhtult leidsin endale ka kohalikke sõpru, kellega nädalavahetustel avastusretkedel käia :) Ühel neist on maja külakeses Portost pisut väljas, kus on läbi aegade päris mitmeid eestlaseid viibinud ja kus on saun!

Laupäeval, 11. novembril, käisin ühel väga huvitaval virtuaalreaalsuse + kunsti + muusika üritusel. Jõudsin küll kolmest “väljapanekust” vaid ühte kogeda, aga see oli neist ka kõige parem, ma arvan. Edasi sõitsime kuskile külla, kus väikses pruulikojas oli avatud uste päev. Muusikud mängisid ja sai süüa ja juua. Viimaste jaoks tuli küll enne mingil põhjusel ilmtingimata raha žetoonide vastu vahetada, pärast maksime ikka kaardiga ja vahetasime žetoonid rahaks tagasi… Aga õlu oli hea ja kaasaostetud pudelid nägid lihtsalt imelised välja. Peale seda sõitsime sinnasamma majja, mida enne mainisin. Seal oli kamin ja soe! Sõime maitsvat suppi ja isetehtud jäätist selg sooja tule poole ja kassid süles nurrumas. Tagasi Portos tahtsin veel ühele majapeole minna, aga tulin üsna hilja linna tagasi ning politsei jõudis juba minust ette. Nii et oli väike tänavapidu ja siis koju järgmiseks päevaks valmistuma!


 Ja üks minu tehtud vilets pilt ka evendist




 Hea kraamiga tagasi ja kohe saab tuli ka üles

 Soe ahi ja üks kassidest

Pühapäeval sõitsime Põhja-Portugali rahvusparki (Gerês) ja sealt edasi Hispaaniasse! Jep, see on nüüd tehtud, kuigi külastus oli üsna lühike. Pmst võib linnukese kirja panna, kuid tegelikult Hispaania siiski veel avastamata. Gerês on väga tuntud oma koskede poolest, aga Portugali sõbrad arvasid, et peale nii pikka põuaperioodi pole hetkel midagi väga näha ja jalutuskäik metsas on etem plaan. Ühte koske käisime siiski vaatamas, aga ka ainult metsas olek oli nii vabastav!




 Natuke ronimist


 Maasikapuu otsast




Õhtul sõitsime üle piiri, et natuke süüa ja siis mägedes kuumaveeallikatesse minna. Kaks autot liitusid veel meiega, üks neist parasjagu Migueli pool peatuvad kuuekümnendates briti hipid vahva sinise hipi van'iga. Käisime ühes külas veel laadalt läbi ja siis ligunesime tähistaeva all 40 kraadises vees ja no mida veel võiks elult tahta!



Ise jõudsime alles pimedas kohale, aga päevavalges peaks koht siis selline välja nägema (mittelooduslik osa kunagiste roomlaste lisand, ümberringi peaks veel palju varemeid olema)

Kommentaare ei ole:

Viimati kirja pandud

Lühike, aga veinirohke postitus

Peale minireisi Kangaroo saarele jätkasime töö lainel. Seekord ei ole mul väga pikalt ja põhjalikult midagi kirjutada, sest veinitehas, kus ...