reede, 19. jaanuar 2018

Jõulud olid


Kodus oli hea olla. Venna sünnipäev, mõlema vanaema sünnipäevad, jõulud perega, ülitoredad ja mõnusad kohtumised sõpradega ja aastavahetuse tähistamine. Kurjad pisikud ka küll, kaks korda niitsid jalust. Pärnus enne vanaema sünnipäeva käisime perega Estonia Resort Spas ja see oli ülimõnus, 5*! Kohale jõudes oli üldse ainult kolm inimest peale meie ja ja isegi lahkudes, kui rahvast oli juba täpselt rohkem kui piisavalt, oli see veel hea koht. Seeeest Tallink spaase, kus õega käisime, ei läheks tasuta ka tagasi. Nii külm oli! Kaks leige veega mullivanni olid pungil soomlasi täis ja kui saimegi ühte lõpuks koha, hakkas seal ka jahe. Ega seal rohkem kuskil kannatanudki olla ja saunaruumidel oli naljakas lõhn. Soome saunad olid head, aga õde arvas ikkagi, et nende soomlaste ees on nii piinlik, et selline koht Tallinnas. Vb tunnikese pidasime seal vastu. 3. jaanuari  hommikul algas juba tagasisõit.







Tagasisõit oli kõike muud kui sujuv. Esimene lend raputas nii, et kuulsin üle pika aja, kuidas pool lennukist peale maandumist plaksutama kukub. Juba augustis Portosse tulles pidin Brüsselis kaks tundi lihtsalt lennukis istuma, sest Portos oli halb ilm. Maandumine õnnestus ka alles teisel katsel. Ehk ongi Portosse jõudmine nii keeruline, sest kui seekord Frankfurdis lennukisse sain, jäin kohe magama, ja iga kord kui silmad lahti tegin, olime endiselt täpselt sama koha peal. Pidin veel Zhanerkega kohtuma, sest meil oli sama lend, aga teda mõistatuslikel põhjustel ei olnud kuskil. Lõpuks saime ikka õhku, hakkasime juba Portos maanduma, kõigi turvavööd kontrolliti üle, kõrvad läksid juba lukku, ja siis vuhh, õhku tagasi ja Lissaboni! Portos jälle halb ilm ja ikka kuidagi ei saa. Veetsin lõpuks 6 tundi selles lennukis, aga kohale ma sain. Mõtlesin küll, et see külm kodu ei kutsu kohe üldse, aga nii hea tunne oli ust lukust lahti keerata, olá hüüda ja juba üleval trepil tuttavaid nägusid näha! Zhanerke tuli ka lõpuks öösel, ta esimene lend oli üle broneeritud ja uuele lennule pandi ta 11 tundi hiljem, nii et ta meie ühisele lennule lihtsalt ei jõudnud.


Kommentaare ei ole:

Viimati kirja pandud

Lühike, aga veinirohke postitus

Peale minireisi Kangaroo saarele jätkasime töö lainel. Seekord ei ole mul väga pikalt ja põhjalikult midagi kirjutada, sest veinitehas, kus ...