teisipäev, 23. jaanuar 2018

Ja nii see aasta algus oli

Jaanuar algas mitmete üllatustega. Esiteks ärkasin esimesel hommikul selle peale, et Max sadas ootamatult uksest sisse ja tuli äratama. Ta plaanis pikemalt Saksamaal olla, aga kui ta uusaastapidu kolmandal endiselt sama intensiivsusega edasi kestis, otsustas ta, et seal eksamiteks õppimisest ei tule ikka midagi välja ja ostis järgmiseks päevaks pileti Portosse. Järgmine üllatus – ta voodi hallitas. Tekid, padjad, kõik. Samuti ta asjad kapis. Teistes tubades, ka minu omas, olukord nii hull ei olnud, ainult aknaümbrus ja osa laest. Quentinil hakkasid raamatud hallitama. Kutsusime siis landlady kohale, kes kutsus ka omaniku, kes omakorda kutsus eksperdi. See protsess võttis muidugi üle nädala ja pakutud lahendus ootab endiselt teostamise aega, aga landlady tuli üllatuslikult juba paari tunni jooksul. Viis osa voodipesust ja mõned padjad pesulasse ja tõi uue teki, palun väga. Max siiski ei suutnud oma hallitavas toas enam olla ja ta kolis välja, Tilli juurde. Uue teki võtsime aga ühiskondlikult kasutusele, sest see on kõige parem asi meie korteris üldse!

Kolmas üllatus – totaalne laiskus ja koduloomaks muutumine. Midagi suurt järgnevatel nädalatel ei teinudki, käisin tööl ja olin kodus, tegime mõned ühised õhtusöögid. Kuna mul on nüüd üliõpilaskaart ette näidata, liitusin ülikooli spordiklubiga ja käisin peale tööd igasuguseid uusi ja vanu trenne proovimas. Q sai lõpuks oma kauaoodatud Nintendo switchi jõuludel kätte ja igal õhtul koju jõudes istusime enne magamaminekut tunnikese paar elutoa diivanil meie uue sooja teki all ja mängisime Zeldat. Hakkasime ka uut sarja vaatama ja kui trenni ei läinud jõudsime mõned osad ära näha. Pühapäeviti võtsin ennast siiski kokku ja ajasin end diivanilt üles. Esimene pühapäev oli peale kolmenädalast sajuperioodi kaunis päikseline päev. Istusime Gabrieliga t-särkide väel Ribeiral ja nautisime sangriasid. Tõin talle sünnipäevaks pudeli Gabrieli, mille üle ta väga rõõmustas :D Järgmisel pühapäeval oli Noelia päevaks Portos ja saime kokku. Töötasime Kreekas koos ja polnud üksteist peale seda aega enam näinud ja no sellest juba üksjagu aastaid. Jällegi kaunis päev, saime õues istudes õhtustada. Jalutasime veel niisama ringi, jutustasime endast, elust, kõigist ühistest tuttavatest ja meenutasime Kreeka aegu. Kolmandal, st eelmisel pühapäeval oli lõpuks aeg siinseid sõpru ka näha ja käisin Res de Ruas. Ägedad muusikud olid kohal ja sel puhul õhtusöögi ajal ka rohkem rahvast kui muidu, aga olin aegsasti seal ning veetsin terve õhtu sõprade ja uute sõpradega kõige mõnusama laua ääres. Kuulsin kõiki uudiseid, millest vahepeal ilma olin jäänud ja rääkisime palju lolli juttu. Ahjaa, enne seda käisin istusin esimest korda elus ühes sellises pesupesemise kohas, mida siin tänavatel igal pool näha on. Kodus on liiga külm ja niiske, riided ei kuiva nädalaga ka ära, nii et käisin kuivatit kasutamas. Neljapäeval sain ühe eesti tüdrukuga kokku, kes siin Erasmust teeb. Või noh, paari päeva pärast juba lahkuma hakkab, aga parem hilja kui mitte kunagi, väga tore oli! Saime muresid ja rõõme jagada :)


Ja siis oligi käes see kohutav reede... Q lend oli laupäeva hommikul, esimene meist, kes lahkus. Kuna meil oli Anne ja Zhanerkega reede õhtul juba lend oma tripile, pidime enne lennujaama jooksmist head aega ütlema. Nii kahju, et meie plaanid sellise ajastusega sattusid, nii kurb oli head aega öelda, samas reisist elevus sees ja jäi kuidagi poolikuks see asi, liiga kiirustades. Oleks tahtnud veel korra koos välja minna, aga no ei läinud niimoodi. Õnneks meil on juba korteri reunioni plaan paigas ja kohtume taas!



Minu mitte nii glamuurne koolitee, aga vähemalt on palmid olemas :D


 Elasime ka kahekraadised ööd üle
  
 Res de Rua, õhtusöök valmimas

Kõige parem pastel de nata koht Portos, neljapäev

Kodutänav udusel hommikul

Q imelised küpsised, viimased hiiglased küpsemas

Kommentaare ei ole:

Viimati kirja pandud

Lühike, aga veinirohke postitus

Peale minireisi Kangaroo saarele jätkasime töö lainel. Seekord ei ole mul väga pikalt ja põhjalikult midagi kirjutada, sest veinitehas, kus ...