teisipäev, 17. oktoober 2017

Ptk 4 - 11-17. sept

Esmaspäeval (11.09) oli esimene välitööde päev. Mis ma siis teen siin? Me uurime ühte Uus-Meremaalt II maailmasõja ajal Euroopasse jõudnud tõruvähki ja tema levilat Põhja-Portugali rannikul. Esimene vaatlus Douro jõe ääres andis aga üllatavaid tulemusi ja järgnevatel päevadel lisasin oma kirjandusülevaatesse veel teisegi liigi, mida lähemalt uurida. Allpool ka üks halb udune pilt välitöödelt, kuid mitte minu uuritavast liigist:

Õhtul oli karaokepidu. Läksin vaatama, mis seal toimub, aga lähemale jõudes hakkasin juba sõpradelt teateid saama, et see ei ole eriti hea koht ja nad lähevad otse Adegasse. Vaatasin koha siiski üle, võtsin ühe joogi ja rääkisin paari tuttavaga juttu. Esimese loo jõudsin ka ära kuulata. Kui ma sisse läksin oli rahvast enam-vähem piisavalt, aga kui ma ära tahtsin minna, oli olukord juba vähe teine. Liikumine oli võimatu, kõik suitsetasid ümberringi ja kui ma lõpuks kuidagi uksest välja sain oli järjekorras veel rohkem inimesi kui sees. Ühed sõbrad elavad sealt paari minuti kaugusel, nii et sain nendega Adegasse minna ja teepealt inimesi kaasa haarata. Mõned otsustasid karaoke koha siiski üle vaadata, kuid arvasid, et ilmselt kohtume poole tunni pärast Adegas ja no nii suht oligi. Aga õhtu oli ikka väga tore!

Adega jällegi

Teisipäeval oli laisemapoolne päev. Käisin peale tööd veel pikemalt linnas asju ajamas ja koju jõudes oli õhtusöök laua peal. Peale sööki oli kõht nii täis, et läksime Zhanerkega jalutama. Vaatasime siinse kuulsa staadioni üle ja käisime ümbruskonna mahajäetud tänavatel oma õnne proovile panemas.




Kolmapäeval suutsime lõpuks korterikaaslastega ka koos peole minna. Kõrvalepõikena, esimesel õhtusöögil sai vanuse teema ka üle käidud ja wohoo, ma ei olegi kõige vanem. Kaks tüüpi on veel 26, teised 24, 22, 22 ja 19. Siiamaani on kõige nooremad kõige kodusemad olnud ja 26-aastased pidutsenud :D  Sain kõigepealt ühe sõbraga kokku ja hiljem Adegas liitusid veel Max, Zhanerke ja Askhat (ehk siis olime neli meie maja seeniorit. Askhat oli siis veel 25, aga tema sünnipäevani jõuame postituse lõpus :D). Jõudsime lõpuks ka kluppi, aga no see oli natuke naljakas. Liikusime peotänaval ja saime teiste erasmustega kokku. Üks klubi tegi just uksed lahti ja paar tüüpi rääkisid ukse peal läbi, et kuna seal kedagi ei ole, siis äkki me saame tasuta sisse ja paneme peo püsti. Meid oli vist u 20 ja nad olid nõus. 10 € asemel tasuta sisse ja tasuta joogi voucher, pole paha. Natuke aega oli chill, jõime oma jooke ja tantsisime, selline väga kodune pidu omadega, aga ma siiski tööinimene.. Ja kodutee oli suht pikk, kui üks tahtis iga paari minuti tagant pikali visata :D




Neljapäeval koju jõudes tegime Maxi ja Quentiniga väikse workouti ja pärast käisin ühe portugallasega linna peal. Kohalikuga ringi liikuda on ikka tore, näeb uusi kohti vahelduseks. Sest siin on lõputult kohti, kuhu minna ja kus olla, aga iga õhtu lõppeb ikka 77-s või Adegas. (Ilmselt võib asi olla 1 € õlles/siidris, teine € juurde ja pannakse absinti ka sisse....)

Reede (15.09) oli erakordselt laisk päev! Tulin töölt koju, kõigil olid suured väljamineku plaanid, sõime õhtust, tegime joogid lahti ...ja sinna see jäigi. Meil on kodus lihtsalt liiga tore :D Laupäeval ärgates andis eelmise õhtu portvein pisut tunda (aga, aga, see ei ole veel see hetk, kus ma portveini joomise kohta mingeid järeldusi teeksin). Läksime jälle randa ja käisime surfamas ja õhtul läksime välja, et Askhati sünnipäeva tähistada. Jõudsime südaööks Adegasse, šotid ja venekeelne sünnipäeva laul ja kõik muu. Vetsujärjekorras kohtasin samu brasiillasi, kellega iga kord Adega vetsujärjekorras jutustan :D Peotänaval olid suured kõlarid püsti pandud ja tantsisime seal mitu tundi. Tahtsime mäki vetsu kasutada ja jäime sinna mõneks ajaks kinni (uksed olid väljudes lukus ja teisel pool uksi seisid kaks politseinikku, kes käeviibetega meile midagi läbi klaasukse selgeks üritasid teha) ja lõpuks jõudsime ESNi peolt ka läbi käia. Ja siis algas jälle pikk tee koju koos suvaliste pooluinakutega juhuslike tänavate nurkades ning väikeste jooksuspurtidega, kui keegi otsustas jälle uksekellasid näppida.


Pühapäevaks oli juba kokku lepitud, et meil tuleb ühine pohmakapäev ja sööme ainult pitsat :D Hommiku poole tegime veits trenni ja siis veetsime pool päeva rõdul - seal on mõnusalt ruumi ja mingi osa päevast ka korralikult päikest. Pistsime järjest pitsasid ahju ja kuulasime muusikat. Pärastlõunal sain ühe brasiilia sõbraga kokku, et natuke linna peal jalutada ja leidsime nii palju ilusaid kohti ja vaateid! Õhtu lõpuks läksime Jardim do Morrosse päikseloojangut vaatama :)



Jõudsin ideaalselt õhtusöögi ajaks koju. Mu korterikaaslased on ikka nii toredad!!

Kommentaare ei ole:

Viimati kirja pandud

Lühike, aga veinirohke postitus

Peale minireisi Kangaroo saarele jätkasime töö lainel. Seekord ei ole mul väga pikalt ja põhjalikult midagi kirjutada, sest veinitehas, kus ...